Pras-Signature
HOMEPORTRETTENVOLWASSENENKINDEREN/JONGERENGROEPSPORTRETTENSTUDIESSTUDIES VAN VRIENDENOVER PRASADAMWAAROM EEN PORTRETHET PROCESFYEOVincentFrancineBarthLukas en JaquemineGvEHenkPRIJSCONTACT
Contact Prasadam |  tel: 06 255 278 72 |  info@portretschilderprasadam.nl
Portretschilder
Prasadam
flag-uk flag-nl
Veel portretschilders stellen zich tevreden met het schilderen van een portret met uitsluitend een foto van het model als referentie. Het eindresultaat zal dan echter niet veel meer zijn dan een geschilderde kopie van een foto. Een werkelijk professionele schilder is zoveel meer. Zijn werk is een diepgaande interpretatie van het model, en het is simpelweg niet mogelijk om de ware persoon te ontdekken aan de hand van slechts één foto.
Prasadam wil zijn modellen leren kennen op een veel intiemer en persoonlijk niveau. Zijn portretten zijn hierdoor niet enkel een voorstelling van een fysiek gelijkenis, maar zij weerspiegelen ook de geest en de ziel van het model. Dit is iets waar slechts enkele portretschilder werkelijk toe in staat zijn.
Dit betekent in dat het gehele proces een intensieve zoektocht inhoudt, van het begin tot het eindre. Daarmee blijkt het eindresultaat altijd zoveel meer waardevol en bevredigend.

Stap 1

Op een door u gekozen tijd kunt u een afspraak maken om met Prasadam kennis te maken. Dit kan in het atelier plaatsvinden of bij u thuis, of eventueel op een andere, door u te prefereren plaats. Tijdens dit ontmoeten wordt wederzijdse informatie uitgewisseld en voorkeuren besproken, zoals formaat van het portret, medium, drager (bijvoorbeeld doek, linnen, paneel) etc.
Veel meer dan kennismaken en "sfeertje snuiven" (zoals Prasadam dit zelf uitdrukt) gebeurt er niet tijdens deze eerste samenkomst. Prasadam wil de indrukken die hij opdoet eerst laten bezinken. 

Stap 2

Korte tijd na deze kennismaking zal hij een nieuwe afspraak met u maken. Dit kan ook weer in uw eigen omgeving, maar kan, indien u dit wenst, ook in het atelier van Prasadam. Nu zal hij een paar uur video opnemen en een hoeveelheid foto's nemen. Hiervoor is een drie tot vier uur tijd nodig.
De video is voor Prasadam erg belangrijk. Hij zal deze minitieus gaan bekijken om zo de kleine typische eigenheden van de zitter te ontdekken. Het zijn juist deze kleine eigenschappen die de ware aard van het karakter bepalen. Een bepaalde blik, een gebaar, een houding, samen met de geluiden van de stem en de omgeving geven Prasadam het zicht en inzicht die hij noodzakelijk vindt om tot een goede gelijkenis te komen.

Stap 3

Na deze sessie wordt een afspraak gemaakt voor een bezoek aan het atelier voor een uurtje poseren. Dit uurtje kan best tot een paar uur uitlopen, wanneer de zitter daar geen bezwaar tegen heeft. Hierna begint voor Prasadam het proces van creëren en studeren, van schetsen en schilderen.
Prasadam heeft drie tot vier maanden tijd nodig om het portret te schilderen. Wanneer hij het nodig acht zal hij U uitnodigen om nog eens te poseren. Maar door de hoeveelheid beeldmateriaal dat hij heeft opgenomen wordt de tijd die U aan poseren kwijt bent tot een minimum teruggebracht.

Stap 4

Wanneer het portret klaar is wordt U uitgenodigd om het te komen bekijken.

Misschien vindt u het plezierig wat uitvoeriger over alle mogelijkheden te komen praten. U bent altijd welkom om Prasadam te bezoeken in zijn atelier voor een gedachtenwisseling over kunst, of welk ander interessant onderwerp dan ook!
PainterPainting-web MadonnaFinal1
Prasadam werkend aan "Madonna"
Prasadam, "Madonna"
2010, Oil on linen
VAN VISIE TOT ONTHULLING:  HET PROCESS IN ZIJN WERK
Contact Prasadam ...

Zie Prasadam werken aan een schets: