Pras-Signature
HOMEPORTRETTENVOLWASSENENKINDEREN/JONGERENGROEPSPORTRETTENSTUDIESSTUDIES VAN VRIENDENOVER PRASADAMWAAROM EEN PORTRETHET PROCESFYEOVincentFrancineBarthLukas en JaquemineGvEHenkPRIJSCONTACT
Contact Prasadam |  tel: 06 255 278 72 |  info@portretschilderprasadam.nl
Portretschilder
Prasadam
flag-uk flag-nl selfPortr-12
Prasadam, zelfportret
2013,olieverf op linnen - 80 x 110 cm
Prasadam  woont en werkt in Oirschot. Daarvoor woonde hij in Suriname, Australië, Thailand, Spanje, en Nieuw Zeeland. In Nieuw Zeeland heeft hij zijn kinderen grootgebracht en werkte als leraar Beeldende Vorming en Kunstgeschiedenis aan verscheidene middelbare scholen en Kunstinstituten. Daarnaast bleef hij schilderen en ontving onder anderen de National Graphic Award van de Royal Art Society of New Zealand voor zijn zeefdrukken.

Prasadam werkt in meerdere technieken, maar is vooral bekend om zijn portretten.
Elk portret is voor hem de uitdrukking van een uniek menselijk wezen. Elk mens als neerslag van een uniek menselijk wezen, dat via de zoektocht van de schilder zijn uitdrukking vindt in vorm, kleur, lijn. Die zoektocht vindt plaats door middel van tientallen schetsen en studies in meerdere technieken als tekeningen, aquarel, acryl, en uiteindelijk in olieverf. 

Naar de idee van Prasadam reikt een zoektocht zonder deze studies niet diep genoeg. Hij wil het hart van zijn model vinden. Hij wil het voelen kloppen en doorgeven in het penseel dat schildert. Deze diepe interesse in de ziel van de mens is  het voornaamste kenmerk van zijn portretten geworden. Dat heeft hem, naast zijn enorme technische vaardigheid, tot een van de meest bekwame portretschilders van Nederland gevormd.

Zijn werken bevinden zich in vele openbare en privé collecties.
Auckland, Nicolas Bisley
WIE IS DE KUNSTSCHILDER PRASADAM?
"Wanneer ik een portret schilder, zeg van mevrouw A, dan schilder ik in feite drie portretten in één. Allereerst moet het een werkstuk worden met een juiste gelijkenis met de dame in kwestie. Daarnaast moet het een portret worden van de mijzelf als schilder: mijn visie,mijn passie, zelfs mijn karakter moet zichtbaar zijn. En dan, ten derde, moet het werk de interactie weergeven, die is gegroeid tussen mij als kunstenaar en mijn model."
"Geen onderwerp is gelijk aan een ander. Iedere model nodigt uit tot een eigen benadering. Iedere opdracht als de geboorte van een nieuw artistiek leven.”
Contact Prasadam ...
PrasHals
PrasHals (zelfportret met een glimlach)
2019, olieverf op linnen - 80 x 120 cm